Da se u masne stanice?

No Comments

Da se u masne stanice?Mast je tako često viđen kao neprijatelj — ono što treba izbjegavati ili izgubiti. Ali masti također je važan dio tijela. Bez njega bi ljudi su zaleđeni. Naše živce, neizolirana će se potukao s presječene komunikacije. Mi smo bili u mogućnosti zadržati kritične zalihe nekih vitamina, ili već funkcioniranje imunološkog sustava. Na staničnoj razini, mastima uzeti školjke, koje okružuju mogućih stanica i djeluje kao glasnika, koji se povezuje s proteinima i uključuje različite reakcije.

Imajući to na umu, skroman masnih stanica zvuči odlično. Адипоциты, kao što su pravilno je poznato, su stanice koje se čuvaju višak masnoće, molekule, koje sadrže masti i srodnih tvari.

Адипоциты su nekada smatra se da je prilično dosadno umetke energije, ali u posljednjih nekoliko desetljeća istraživanja su pokazala da kod njih postoji mnogo učiniti u tijelu, od regulacije hranjive tvari do oslobađanja hormona koji utječu na krvni pritisak, funkciju štitnjače, pa čak kopiranje

Anatomija masti

Pod mikroskopom masne stanice izgledaju kao вздутое malih sfera. Kao i ostale stanice u tijelu, svaki od njih ima staničnu membranu i jezgru, ali glavna masa se sastoji od kapi, kotor drže triglicerida, svaki od kojih se sastoji iz tri masnih kiselina, molekule, u prilogu jedne molekule glicerola.

“Osoba триглицерид izgleda baš kao i maslinovo ulje, kikiriki ulje i sve ostale trigliceridi su mi istisnuti sjemenke biljke”, rekao je Ruben Meerman, fizičar, rusko популяризатор znanosti, Autor “veliki debeli mitovi: kada si dobio za izgubiti Težinu, gdje salo ide?” (Uključeno Australija, 2016). “On ima isti žućkastu boju, istu gustoću energije i таже kemijska formula”.Anatomija masti

Ali nije sve адипоцитов iste. Ono što mi obično mislimo kako salo “bijela mast”, koja je osnovna tvar koja se koristi za pohranu energije. Kada je razina inzulina uspon — recimo, nakon obroka — bijelih адипоцитов uzeti više masne kiseline, doslovno oteklina Veličine, Meerman rekao je Živa Znanost. Kada inzulina pada, masne stanice objaviti svoje trgovine kao izvor brze energije za organizam.

Drugi razredi адипоцитов, koji se uglavnom koriste za podršku, kao što su valjak mast koja okružuje oči, navodi se u članku 2006. godine u časopisu Nature. Ove masne stanice, vjerojatno, ne oslobađanje velike količine energije u tijelo, ako je tijelo prelazi u stanje gladovanja. Tijelo pohranjuje masnoće ispod kože (potkožnog masnog tkiva) i oko unutarnjih organa (visceralni masti).

“Smeđa mast” stanica, s druge strane, bogate željezom stanica ima svoje jedinstvene funkcije. Oni izražavaju geni koji mijenjaju metabolizam za proizvodnju topline, što бурой masno tkivo je vrlo važno za održavanje tjelesne temperature. Naime, smeđe-mastocita proizvode nešto što se zove разобщающего proteina-1 (UPC-1), Što čini proces жирно-kiselina od oksidacije u heavies stanica (mitohondrija) je manje učinkovita. To znači da više energije proces mitohondrije-to “izgubiti”, kao što su toplina, čime se grijući tijelo, prema 2017 članku u časopisu endokrini veze.

Novorođenčad i bebe imaju visoku razinu smeđe masti. Na tim razinama pada s dobi, a kod odraslih, najčešće smeđe masti klastera oko vrata i ključne kosti.

Treći Tip masti, “bež mast”, nalazi se u bijelo masno tkivo, ali za razliku od bijele masne stanice, te stanice sadrže UCP-1. Bež-masne stanice, čini se da imaju mogućnost djelovati kao ni bijele masti i smeđe masti, ovisno o situaciji, prema endokrini veze papira.

Da mast može učiniti

Istraživači gojaznosti san pronaći načini da se bijelo salo u energiju izgaranja mrkog masti. Ali bijela mast prilično uredan stvari previše.

Za ulogu u pružanju za pohranu energije, bijele адипоциты pomoći da se regulira razinu šećera u krvi. Oni zauzimaju šećera ili glukoze, kao odgovor na inzulin luči gušterača, povlačenjem višak šećera iz krvi. Ovo je jedan od najvećih problema viška masnih naslaga, po prirodi 2006 papir: previše masnoća skida glukoze-regulacijska funkcija адипоцитов (kao što to čini premalo masti) i razine šećera u krvi mogu biti bačen u hrga. [Li Možete Pretvoriti U Salo U Mišiće?]

Адипоциты također luče više proteina koji utječu na razinu šećera u krvi, po podacima iste novine. Neke — poput leptina, адипонектина i висфатина — smanjenje razine glukoze u krvi. Drugi, kao što su резистина i retinol-binding protein 4, što je porast šećera u krvi.

Masno tkivo također igra važnu ulogu u imunološkom sustavu. Адипоциты otpuštanje upalnih tvari pod nazivom citokine koji potiču upalu. (Upala može biti štetan, kada je kronična, ali to je izuzetno važno za aktivacije imunoloških stanica u slučaju infiltracije.) Brtveni prsten, pregača-kao komad masti, koji je visio u prednjem dijelu trbušne šupljine, nakićen клочьями imunoloških stanica koje djeluju kao priređivanja domjenaka prati trbušne šupljine, uzimanje uzoraka tekućine između organa za potencijalne napadače, prema 2017 istraživanja.

Izgubite mastiIzgubite masti

U odrasloj dobi, ukupan broj адипоцитов ostaje stabilna, navodi se u članku 2008 godine u časopisu Nature. Većina mršavljenje i debljanje ne dolazi iz gubitka ili dobivanjem адипоцитов, ali od onih stanica, širi i skraćuje, što je energija pohranjena unutar ili spaljen. Адипоциты učiniti postupno odumiru i zamjenjuju, prema podacima ovog istraživanja. Prosječan promet na masne stanice je oko 8,4 posto godišnje, pri čemu je polovica od masnih stanica u tijelu zamijeniti svakih 8,3 godine.

Jedna od najvećih zabluda o salo, prema Meerman, da je izgubio masnoće doslovno gori kao izvor energije.

“Što se zapravo događa, da se svi atomi masti u kombinaciji s atomima kisika sa stvaranjem ugljičnog dioksida i vode”, rekao je on. “Mnogo energije na ovaj proces, ali ne i jedan atom propada ili se pretvara u energiju.”

Voda iz ovog procesa se izlučuje kroz mokraću, izmet i znoj, Meerman izvijestio je u Britanskom medicinskom časopisu 2014. Ugljični dioksid fizzles van kroz pluća, učiniti dišni sustav vašeg najvećeg masnoće-postavljati alat.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *